Quantcast
Channel: Fundita.ro- Rai feminin » acizi grasi omega-3
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5

Afla care sunt alimentele care te pot proteja impotriva afectiunilor oculare!

$
0
0

Afla care sunt alimentele care te pot proteja impotriva afectiunilor oculare!

Sanatatea ochilor nostri este adesea afectata de factorii externi, precum poluarea, calculatorul, clorul – din piscina -, sarea – din mare – si altele de acest gen, ceea ce are ca prima urmare degenerescente oculare, mai mult sau mai putin severe. Din pacate, aceste afectiuni pot surveni si ca urmare a mostenirii genetice, intrucat multe studii au relevat ca exista sanse de 50% ca o persoana sa mosteneasca o anumita boala de acest gen in cazul in care unul dintre stramosii sai a suferit de vreuna.

Astfel, ochii nostri sunt expusi in permanenta pericolelor din mediul inconjurator. Cu toate acestea, si alimentatia poate juca un rol extrem de important in aceasta privinta si nu de multe ori s-a dovedit faptul ca anumite alimente au un rol protector asupra ochilor, mentinandu-i sanatosi si tinand la distanta degenerescentele care ii pot afecta. Conform specialistilor, cele mai indicate alimente sunt cele care contine vitamine, luteina si grasimi bune, precum cele regasite in carnea de peste, intrucat ele apara retina si irisul de bolile care pot surveni.

In cazul in care cunosti faptul ca esti foarte expusa acestor afectiuni si iti doresti sa reduci foarte mult riscul aparitiei lor, iti facem cunoscute cateva dintre cele mai benefice alimente pentru sanatatea ochilor tai. Consumandu-le cu regularitate, zi de zi, in stare proaspata sau preparate termic, acestea isi vor aduce beneficiile intr-un timp scurt, iar tu nu va trebuie sa iti faci probleme in aceasta directie.

Legume verzi. Daca vei alege sa consumi legume verzi, indeosebi pe cele cu frunze foarte mari, vederea ta va fi imbunatatita si protejata impotriva anumitor afectiuni, precum degenerescenta maculara sau cataracta, doua dintre afectiunile care lezeaza partial sau in totalitate vederea. Cea mai benefica leguma este salata verde, ce contine antioxidanti si alte substante cu rol protector, care vor impiedica aceste maladii sa apara.

Oua. Consumul in limite moderate a oualelor poate aduce avantaje ochilor tai, intrucat galbenusul regasit in acestea prezinta un continut extrem de bogat in luteina, substanta care apara vederea de diferite boli. Fii, totusi, prudenta la cantitatile pe care le consumi, intrucat excesul de oua poate intoxica ficatul si poate determina aparitia anumitor afectiuni ale vezicii biliare.

Fructe de padure si citrice. De regula, atat citricele, cat si anumite fructe de padure contin o cantitate foarte insemnata de vitamina C, o substanta nutritiva cu un efect antioxidant extrem de puternic, ce combate actiunea nociva a radicalilor liberi. Astfel, sansele ca anumite boli oculare, precum cataracta sau degenerescenta maculara, sa apara sunt mult mai reduse, iar tu te poti bucura de sanatatea ochilor tai pentru mult mai mult timp.

Migdale. Migdalele sunt o binecunoscuta sursa de vitamina E, care imbunatateste foarte mult vederea si are un efect revigorant si racoros asupra globului ocular. Prin consumul unui pumn de migdale, organismul tau primeste cel putin o jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina E, recomandata de nutritionisti, motiv pentru care este indicat sa incluzi aceste fructe oleaginoase in cadrul regimului tau alimentar de zi cu zi.

Grasimi din carnea de peste. Carnea de peste este o sursa importanta de acid decosahexanoic, o substanta care poate fi regasita in mod natural in interiorul retinei. Opteaza pentru anumite tipuri de peste, precum tonul, macroul, somonul si heringul, care prezinta un nivel mai ridicat de acizi grasi omega-3, ideali pentru sanatatea organismului tau si pentru ochi. Senzatia de ochi uscati provine din carentele de acid decosahexanoic, motiv pentru care trebuie sa maresti cantitatea de peste consumata in fiecare zi.

Morcovi. In din timpuri stravechi, morcovii au fost apreciati datorita beneficiilor pe care ei le-au adus vederii, intrucat cantitatea foarte insemnata de beta-caroten – cea mai des intalnita forma de vitamina A – protejeaza retina si impiedica formarea anumitor degenerescente la nivelul ochiului. Poti consuma o cantitate mai ridicata de morcovi pe zi, dar fii foarte atenta, intrucat beta-carotenul consumat in cantitati excesive poate determina o schimbare temporara a pigmentului pielii, care devine mai galbui.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5

Latest Images